Marius Thorkildsen er redd PFU rykker tilbake til start i forslaget med nye konklusjoner.

SKRÅBLIKK:

Jeg håper det settes ned en ny PFU-komité for å vurdere grensetilfeller snarest mulig

«Hvis man skal begynne å snakke om «på grensen til brudd» og «grensen til ikke brudd» er vi plutselig tilbake på fire kategorier. For ikke å snakke om de tilfellene som er på grensen til å være på grensen.», skriver Marius Thorkildsen. Ukas beste deler også ut pris til Sophie Elise, NRK og Twitter.

Publisert Sist oppdatert

Velkommen til historiens siste Ukas beste! 24-konsernet har besluttet å bruke mer ressurser på kvalitetsjournalistikk og mindre ressurser på folk som synser på veldig tynt grunnlag, og det er det jo vanskelig å krangle på.

Uansett, her er de siste medieprisene ingen har bedt om.

Ukas beste podkastlansering: NRK

Sophie Elise Isachsen er tilbake. Sammen med Fetisha Williams skal hun nå gi ut en ukentlig podkast hos NRK. Første episode ble sluppet denne uken, og den fikk stor oppmerksomhet ettersom Isachsen benyttet anledningen til å fortelle om sin historikk med rus.

Podkasten fikk mediebransjen til å reagere, imidlertid av litt andre grunner enn det man kanskje skulle tro.

Flere bransjeprofiler kritiserte NRKs fronting av podkasten, og hovedsakelig det at den ble liggende på topp på NRK.no. En av disse var presseetiker Sven Egil Omdal som skrev «Det skjer jo ingenting annet i verden, så NRK velger å toppe nyhetsbildet med dette» på sin facebook-side. Tilsvarende kritikk har kommet fra ansvarlig redaktør i Europower Ole Petter Pettersen og Politisk kommentator i Nordlys, Maja Sojtaric.

Som en fyr som elsker whataboutism så forstår jeg kritikken, men det er jo likevel rart. Selvsagt skal NRK kunne fronte en egenprodusert podkast med en av Norges største medieprofiler. Når det i tillegg kommer fram at hun har hatt utfordringer med rus er det ikke tvil om at dette er en god sak.

I antall er følgere og lesere er Sophie Elise sannsynligvis blant de ti største mediehusene i Norge. Større enn for eksempel Dagens Næringsliv. Det hadde jo vært ganske oppsiktsvekkende hvis for eksempel det kom fram at hele DN hadde vært innlagt på avrusning i fem uker.

Nå vet jeg ikke hva Isachsen og Williams får betalt for podkasten, men som skattebetaler er jeg også interessert i at når NRK først bruker penger på å lage noe, så skal de få lov til å promotere det. Jeg vet ikke om kritikerne tenker at NRK skal bruke masse penger på å produsere ting og så ikke snakke om det? Og da hvert fall ikke snakke om det på den kanalen de har med flest besøkende?

Det er jo også verdt å nevne at NRK på ingen måte var det eneste mediehuset som valgte å fronte denne nyheten. Både VG, Dagbladet og Nettavisen hadde Isachsen høyt oppe på fronten, uten at jeg tror at det er for å være snill mot NRK.

Uansett, jeg skal sjekke ut podkasten så gratulerer med det!

Ukas beste tweets fra Social mediene days

Sosiale medier konferansen «Social Media Days» ble avholdt denne uken. På tross av rapporter om interne konflikter i forkant av konferansen ble arrangementet tilsynelatende en suksess.

Jeg tenkte derfor det kunne vært gøy å lage en greie med de morsomste tweetene fra konferansen.

Når så mange SoMe-interesserte mennesker møtes må det jo genereres mye gullkorn. Det ble imidlertid bare tvitret én enslig tweet under hele konferansen, og den var mer hashtags enn innhold.

Om det sier mest om Twitter eller Social Media Days vites ikke, men her er den hvert fall:

#Gratulerer #Med #Pris #Til #Ghopi

Ukas beste ufrivillige opprettelse av ny kategori: PFU

Ukas beste har tidligere dekket Presseforbundets arbeid med å forenkle de ulike PFU-kjennelsene. Denne uken kom de med et forslag. Dessverre har de, i stedet for å innføre mange nye gøye fellelser, foreslått å kutte ned til to konklusjoner «brudd» og «ikke brudd».

På tross av dette så er det jo ikke så lett å holde seg til bare to mulige utfall. Under PFUs møte denne uken var blant annet Se og hørs oppslag om Durek Verrets sykdom i desember i fjor oppe til behandling. Se og Hør ble frikjent, men leder i PFU Anne Weider Aasen sa til Medier24 at det var «helt i grenseland».

Sånn kan man jo ikke holde på hvis man bare skal ha to kategorier!

Hvis man skal begynne å snakke om «på grensen til brudd» og «grensen til ikke brudd» er vi plutselig tilbake på fire kategorier. For ikke å snakke om de tilfellene som er på grensen til å være på grensen. Hvis man i tillegg flytter PFU-møtene fra Pressens Hus og til et sted i Halden, så kunne man fått tilfeller på grensen til å være på grensen PÅ grensen. Det kaller jeg meta-journalistikk det!

Imidlertid håper jeg det settes ned en ny PFU-komité for å vurdere grensetilfeller snarest mulig.

Gratulerer med pris!

Og takk for følget til alle som har lest denne spalten, takk for alle de gode tilbakemeldingene og den litt for begrensede kjeften jeg har fått (jeg ser på dere Nettavisen). Lykke til videre i en verden nesten helt uten noen mediepriser.

PS: og jeg blir ikke helt borte, 24-konsernet har innvilget at jeg kan mene ting med ujevne mellomrom også i fremtiden. Alle Ukas beste finner du her.

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS