Marius Mørch Larsen, podkast/videosjef i Finansavisen.
Marius Mørch Larsen, podkast/videosjef i Finansavisen.

Sommerpraten:

Dette mener Finansavisens podkast-sjef er suragurk-nyheter: – Brudd-saker om influencere du må google navnet på

Podkast-/videosjef Marius Mørch Larsen i Finansavisen er fan av gode agurknyheter, men ikke suragurk-saker.

Publisert

I spalten sommerpraten stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Denne gangen er det podkast/videosjef Marius Mørch Larsen i Finansavisen.

– Hva gjør du i sommer?

– Tar en ekstra lang sommerferie og har leid bil og kjørt fra Tyskland til Frankrike. Her skal jeg bade, spise mat jeg ikke skjønner hva er fordi jeg ikke snakker fransk (og derfor lar servitøren velge) og lese bøker. Deretter blir det Sørlandet og Arendal.

– Favoritt-is gjennom tidende?

– Siden det er sommer så er det bare et svar og det er Hennig-Olsens Sommeris. Det som gjør den perfekt (i tillegg til smaken) er at den, som julebrusen, bare dukker opp i en tidsbegrenset periode. Hadde jeg vært 12 hadde jeg sagt Shave Ice, da gjerne med vannmelon og tutti frutti.

– Hva synes du om agurknytt? (finnes det egentlig? Har det en funksjon?)

– Jeg er fan. Det er litt mindre «ropete» nyheter, og gode agurknyheter er ofte gode, små historier man ikke ser resten av året. Små nyheter kan være viktig på andre måter enn det som skal rett i Dax18. Og så er det fint å lese, se og høre ting uten å alltid måtte føle at hele verden er i krise absolutt hele tiden. Og det er uansett bedre en resten av årets "NÅ: BRUDD"-saker om influencere du må google navnet på for å finne ut hva driver med. Det er de ekte suragurkene. De sakene slår meg alltid som en slags moderne utgave av sånne folk på ungdomsskolen som forlovet seg og absolutt alle andre visste at dette aldri ble noe mer enn en billig ring og masse grining, men som likevel skulle ha så mye oppmerksomhet av alle.

– Hvilke medievaner tar du ikke med deg på ferie?

– Jeg har logget av Slack, og forsøker å sjekke minst mulig nyheter. Jeg har klart å lese en bok så langt i sommer, og det er mer enn mobil-hjernen min har klart på et år før. Jeg prøver aktivt å legge vekk telefonen for lengre tidsperioder og være litt mer her og nå. Jeg føler det går bra, men ser at jeg lader mobilen jevnlig. 

– Nevn en tabbe du har gjort på jobb?

– Jeg jobbet i Aftenposten og så at de hadde skrevet navnet til en Helge Svendsen feil på forsiden, så jeg løp til frontsjefen og hele fronten i avisen og gjorde dem oppmerksom på feilen. Fikk til svar at han het Emil HEGLE Svendsen, og deretter et veldig betimelig oppfølningsspørsmål: Du er ikke så interessert i sport du? Så veldig lettet over at han har lagt vekk skiene nå, så jeg ikke må huske dette hver gang jeg sjekker en nettavis i vintersporttida. 

– Du må være med i et realityprogram. Hvilket velger du og hvorfor?

– Villa Medusa, åpenbart. En slags spritbasert animal farm satt til Gran Canaria på vinteren. Og konseptet med hvite og sorte kameler har fascinert siden.

Powered by Labrador CMS