Alexandra Beverfjord på Medieledere.
Alexandra Beverfjord rykker opp i Aller Media-systemet, og blir konserndirektør.

Alexandra Beverfjord slutter som Dagbladet-redaktør

Alexandra Beverfjord rykker opp til konserndirektør-jobb i Aller Media - mens Frode Hansen overtar som sjefredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Alexandra Beverfjord slutter som sjefredaktør for Dagbladet, og blir ny konserndirektør for media i Aller Media, opplyser konsernet. 

Nyhetsredaktør Frode Hansen rykker opp og blir ny sjefredaktør. 

Samtidig går nåværende konserndirektør for publishing, Ingrid Skogrand, inn i ny direktørstilling for såkalt Nordic Media Coordination. 

Aller Media samler dermed alle sine redaksjonelle merkevarene i ett forretningsområde, under felles ledelse, opplyser konsernet.

– Nå skal jeg jobbe for hele medieporteføljen. Aller Media er et fantastisk og fremoverlent konsern som er i en klar utfordrerposisjon i det norske markedet. Vi skal vokse videre gjennom sterke merkevarer som leverer den mest engasjerende journalistikken i Norge innen oppdatering, opplysning og underholdning, sier Beverfjord.

Konsernsjef Dag Sørsdahl sier dette om omorganiseringen: 

– Aller Media har store ambisjoner fremover om å styrke våre digitale posisjoner, og Alexandra Beverfjord skal lede dette arbeidet. Hun får nå det overordnede ansvaret for alle redaksjonelle merkevarer i konsernet, sier konsernsjef Dag Sørsdahl.

Beverfjord har vært Dagbladet-redaktør de siste fem årene. Sørsdahl skryter av hennes innsats. 

– I løpet av denne perioden har Dagbladet styrket seg kraftig i det norske markedet. I fjor var Dagbladet den nyhetsavisen i Norge med størst leservekst, og avisen har også gjort kraftige rykk innenfor web-TV. Alexandra har gjort en kjempejobb med Dagbladet, nå skal hun jobbe opp mot hele porteføljen, sier han.

Hansen får på sin side sjefredaktør-jobben etter hele 28 år i Dagbladet. 

Han har vært nyhetsredaktør siden 2013, men har tidligere bekledd roller som  krimreporter, nyhetssjef, redaksjonssjef og kveldsredaktør.

– Jeg har nærmest vokst opp med avisen. Det er en avis jeg har et sterkt og nært forhold til. Derfor er det en ære og et privilegium å få lov til å fortsette med å jobbe med de flinke folkene i Dagbladet, sier Hansen.

– Jeg er både stolt og ydmyk for denne muligheten. Dagbladet har en unik posisjon i norsk offentlighet, med en lang og unik historie. Vi skal fortsette å dyrke den posisjonen, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS