Flere TV-distributører legger seg lavere på pris på Premier League-pakkene enn rettighetshaver Viaplay. Her jubler Martin Ødegaard for scoring med sine lagkamerater i Arsenal.

Ulike priser på Premier League-pakker: – Vil ikke kommentere hva de velger å operere med

Viaplay skal vise Premier League kommende sesong. Likevel kan TV-operatører med samarbeidsavtale legge seg lavere på pris enn rettighetshaveren.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 5. august sparkes Premier League i gang. Denne sesongen har Viaplay Group overtatt rettighetene til å vise kamper fra den engelske toppdivisjonen.

Premier League-rettighetene er blant de dyreste innen sport. Derfor har det vært knyttet spenning til hvilket prisnivå Viaplay legger seg på overfor sine kunder.

I mai ble det klart at prisen vil ligge på 649 kroner i måneden for pakken «Viaplay Total», som inkluderer Premier League-fotball. I tillegg inneholder den blant annet vintersport, Formel 1 og håndball.

Legger seg lavere på pris

Men selv om rettighetene til Premier League tilhører Viaplay kan distributører som har avtaler med Viaplay Group sette sammen egne pakker til en annen pris.

Strim har for eksempel valgt å ikke ta ekstra betalt for Premier League den første måneden. De med Strim-abonnement (som også inneholder flere andre kanaler) vil derfor betale 449 kroner i én måned, men deretter vil prisen øke til 998 kroner i måneden.

Telenors T-We legger seg lavere enn den opprinnelige prisen fra Viaplay, og tilbyr en pakke til 599 kroner i måneden.

Altibox legger seg også på 599 kroner i måneden, men tilbyr i tillegg en mer omfattende pakke på 649 kroner i måneden, som er det samme som Viaplays pris.

I tillegg har RiksTV valgt å ikke ta noe ekstra for tilgang til Premier League de to første månedene.

Viaplay ønsker ikke å kommentere at distributørene legger seg på et lavere prisnivå enn dem selv.

– Det er riktig at enkelte TV-operatører tilbyr V Premium, som gir tilgang til Premier League via lineære kanaler, til en pris som er under prisen for Viaplay Total. Viaplay Group ønsker ikke å kommentere på de priser våre samarbeidspartnere velger å operere med. Vi er meget fornøyd med våre partnerskap omkring Premier League i Norge, som i kombinasjon med vårt direkte salg av Viaplay Total sikrer at flest mulige fans får tilgang til Premier League, skriver Kim Poder, EVP & Chief Commercial Officer i Viaplay, til Medier24 i en e-post.

– En attraktiv pris

Poder poengterer at prisnivået deres er under det som tidligere har vært normalt for å kunne se Premier League i Norge.

– Viaplay Group tilbyr fortsatt Viaplay Total til 649 kr. per måned, en meget attraktiv pris som ligger under markedsprisen for Premier League som den var forrige sesong. I tillegg til Premier League gir Viaplay Total kundene tilgang til en lang rekke andre ettertraktede sportsrettigheter, samt vårt store og omfattende innhold av populære norske og internasjonale serier og filmer, skriver Poder.

At noen velger å gå til de andre operatørene istedenfor å gå direkte til Viaplay, ser han heller ikke på som et problem.

– Viaplay Group ønsker å sikre at så mange kunder som mulig får tilgang til Premier League, uavhengig av om det er som direkte Viaplay-abonnent eller gjennom en av våre samarbeidspartnere.

Powered by Labrador CMS