På bildet: Politisk redaktør i Dagbladet og leder av SKUP-juryen, Lars Helle
Politisk redaktør i Dagbladet, Lars Helle.

MENINGER:

Jensen er fornærmet

«Arne Jensen erkjenner at han ikke tror Dagbladet vil innskrenke ytringsrommet hans. Det har han selvsagt rett i. Det har han også fått beskjed om, men han fortsetter altså å spille pompøst fornærmet over en uenighet som ikke eksisterer. », skriver politisk redaktør i Dagbladet, Lars Helle.

Publisert Sist oppdatert

Seniorrådgiver Arne Jensen har fått det for seg at alle debattene rundt Pride truer ytringsfriheten hans. Med sitt eget barn som skjold, gyver han løs på Dagbladet og andre medier både i Medier24 og på Facebook.

For Dagbladets vedkommende er det lederartikkelen lørdag 3. juni han er rasende på. Dagbladets aggresjon var derimot rettet mot de menneskene som bidrog til at Redd Barna måtte avlyse et arrangement for barn i Bergen forrige helg.

Dagbladet var ikke ute etter å strupe noen av alle de debattene som har oppstått under oppkjøringen til Pride. 

Dagbladet vil, minst av alle, begrense noens ytringsfrihet. Verken på dette feltet eller andre steder. Dette ble blant annet understreket noen dager før den omtalte lederartikkelen gjennom sjefredaktør Alexandra Beverfjords innlegg i krenkelsesdebatten

Hun skrev blant annet at «i dette klimaet bør man kanskje være forsiktig med å se spøkelser ved høylys dag», og tok et oppgjør med de lettkrenkelige og en annen av kommentatorene Jensen er forarget på.

Arne Jensen erkjenner at han ikke tror Dagbladet vil innskrenke ytringsrommet hans. Det har han selvsagt rett i. Det har han også fått beskjed om, men han fortsetter altså å spille pompøst fornærmet over en uenighet som ikke eksisterer.

Han er likevel åpen for at hans forargelse baserer seg på klønete formuleringer. Ja, det må han gjerne gjøre, og han har dessuten full rett til å mene at de er klønete, men det er ikke uvanlig å sette slike debatter inn i et tidsrelieff. Dagbladet brukte to hendelser under fjorårets Pride-måned for å ramme inn vårt poeng. Det er godt gjort å tolke dette som at vi mener den ene hendelsen ført til den andre.

Hvis vi skulle oppsummert for eksempel året 2022, kunne vi skrevet at året begynte med et kidnappingsdrama i Østerdalen og sluttet med at Halvor Egner Granerud tok ledelsen i hoppuka. Det skal jo litt til å påstå at vi mener Granerud vant på grunn av dramaet i Østerdalen, men det virker som om Arne Jensen er akkurat der.

Vi er der at vi mener ytringsfrihetsdebatten er den viktigste vi har akkurat nå. Da må vi legge bak oss uenigheter som ikke fins.

———————————————-

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS