Cato Husabø Fossen (til venstre) og Lars Joakim Skarvøy er nære venner. Det skaper reaksjoner.
Cato Husabø Fossen (til venstre) og Lars Joakim Skarvøy er nære venner. Det skaper reaksjoner.

TV 2-profilens Høyre-vennskap skaper reaksjoner

Lars Joakim Skarvøys forlover var Erna Solbergs nærmeste rådgiver. – Bør ikke dekke noe som har med Erna å gjøre, sier professor. 

Publisert Sist oppdatert

Cato Husabø Fossen, pressesjef i Høyre, var forloveren til Lars Joakim Skarvøy, som nå er profilert politisk journalist i TV 2. 

Det skaper reaksjoner, skriver Dagbladet. 

Da Solberg stilte opp i en rekke intervjuer for to uker siden, var Skarvøy en av journalistene fra TV 2 som gjorde intervjuet. I samme rom satt Cato Husabø Fossen som Solbergs pressesjef.

– Hvis en journalist er nær venn med Erna Solbergs pressesjef, så bør han ikke dekke noe som har med Erna Solberg å gjøre, sier Svein Brurås, professor i journalistikk, til Dagbladet.

Skarvøys navn står også på minst 14 artikler publisert av TV 2 om aksjeskandalen, viser Dagbladets gjennomgang.

I bare én av artiklene er relasjonen mellom de to opplyst om.

Dette er ikke første gangen koblingen mellom de to får kritikk.  I 2021 skrev Medier24 om at MGD-politiker Eivind Trædal reagerte på bindingen Skarvøy hadde til Husabø Fossen og til Høyre.  

Skarvøy og Fossen har vært venner i mange år, og jobbet tidligere sammen i VG. 

Skarvøy er også gift med den Oslo Høyre-politikeren Øystein Sundelin.

TV 2 svarer til Dagbladet at de mener reporteren ikke er inhabil.

- Vennskapet mellom Skarvøy og Fossen har vært omtalt offentlig tidligere, og redaksjonsledelsen i TV 2 er godt kjent med det. Vi har gjort vurderinger av dette og har vurdert ham som habil til å dekke Høyre. Skarvøy har ikke noen personlig relasjon til Solberg, og jeg mener det ikke er noe i veien for at han intervjuer henne, sier TV 2s nyhetssjef Fredrik Kirkevold til Dagbladet og legger til at Skarvøy ikke jobber med saker som direkte omhandler Fossen. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS