Illustrasjonsbilde av NRK Marienlyst.
Illustrasjonsbilde av NRK Marienlyst.

Tabbe for NTB og NRK: «Koran» ble til «korona»

– Dette er en ren slurvefeil, sier NRK-redsjef til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 29. juli publiserte NTB en artikkel om at Hizbollah-lederen i Libanon ber muslimer straffe koranskjendere, skriver Journalisten.

I tittelen på saken ble ordet «koranbrenning» erstattet med «koronabrenning».

Da NRK skulle gjengi saken på radio i Dagsnytt ble «korona» nevnt fire ganger i innslaget på under et minutt - mens koranen ikke ble nevnt, skriver avisen.

– Feil skjer, i enhver redaksjon, men vi skal jo gjøre det vi kan for å unngå dem. Saken ble lest inn midt i et vaktskifte og det gikk rett og slett for raskt i svingene, sier Elise Hazel Asbjørnsen, redaksjonssjef i Nyhetsmorgen og Dagsnytt til Journalisten.

Det skyldtes en «ren slurvefeil med god gammeldags copy-paste», ifølge henne.

Nyhetssjef i NTB, Hilde Kristiansen, sier til Journalisten at det er pinlig at de ikke oppdaget feilen før ble gjort oppmerksom på den av en kunde.

– Vi kan ikke forklare hvordan denne feilen har oppstått, da det er en ren menneskelig feil. Det er rett og slett veldig pinlig at vi har skrevet korona-brenning når det selvfølgelig skal være koran-brenning, sier Kristiansen. 

Hun påpeker at feilen kun var i tittelen, og at riktig benevnelse ble brukt ellers i saken. NTB sendte ut en rettet versjon etter de ble kjent med feilen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS