Rapduoen Karpe under under P3 Gull 2019. Denne uka skal de ha fått et spørsmål Marius Thorkildsen mener fortjener en pris.

SKRÅBLIKK:

Ukas spørsmål: «Hva tenker dere to om Taliban?»

«Norske redaksjoner har selvsagt rapportert heftig fra besøket, og noen redaksjoner har til og med gjort seg fortjent til priser.» , skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Ukas beste er tilbake! Forrige uke lurte Norge på «hva blir det neste» etter David Toskas opptreden som sjakkgjest på TV 2.

Det ble spekulert i om vi skulle få se Laila Bertheussen i tre mila i OL, eller mulla Krekar i «Skal vi danse». Det viste seg imidlertid at det riktige svaret var Taliban på Soria Moria Hotell.

Norske redaksjoner har selvsagt rapportert heftig fra besøket, og noen redaksjoner har til og med gjort seg fortjent til priser.

Ukas vinkling: Her flyr Taliban over Romerike

Nært før fjernt er et viktig nyhetskriterie. Romerikes Blad viste denne uken at de behersker dette kriteriet til det fulle. Jeg har regnet på det, og det tar ca. 180 sekunder å fly over Romerike.

Noen ganger er det nok.

Ukas spørsmål: «Hva tenker dere to om Taliban?»

Rapduoen Karpe offentliggjorde denne uken sitt nyeste prosjekt «Omar Sheriff». Dette krever selvsagt promointervjuer med norske journalister.

Ifølge Chirag Patel kunne gjerne journalistene vært noe mer opptatt av musikken, og litt mindre opptatt av Taliban.

Karpe skriver om promorunden sin på Twitter

Ukas forenkling: PFU vurderer å fjerne samlet vurdering

Pressens Faglige Utvalg er, i tillegg til å være en hersketeknikk for Erland Bakke, en viktig institusjon for å holde landets redaksjoner i ørene. Derfor er det jo viktig at det er mulig å forstå hva kjennelsene deres betyr. Dette har PFU selv også anerkjent og de vurderer nå å fjerne formuleringen «ikke brudd etter samlet vurdering».

Hittil har «samlet vurdering» vært hakket mer brudd enn «ikke brudd», men ikke på langt nær så mye brudd som «kritikk», for ikke å snakke om «brudd».

Hvis PFU etter en samlet vurdering skulle finne ut at de ønsker å gjøre vurderingene mer kompliserte har jeg noen forslag:

 • Ikke brudd

 • Ikke brudd etter samlet vurdering

 • Svak hoderisting, men ikke kritikk

 • Ikke kritikk, men veldig veldig skuffet vurdering (samlet)

 • Dette er ikke kritikk, men.

 • Konstruktiv feedback etter samlet vurdering

 • Kritikk

 • Litt brudd her og der etter spredt vurdering

 • Brist

 • Brudd fordi det var siste saken før lunsj og alle var irritable. Såkalt tretthetsbrudd.

 • Brudd

 • Skjerp deg

Ukas oppfylte drøm: Har drømt om norden-kontor i årevis, nå får han ønsket oppfylt

En årelang drøm om Norden er endelig over. En lengsel etter surstrømming, røde pølser og sisu er stilnet. En kløe etter varme kilder og inuitter er klødd.

Vi gratulerer NRKs Joakim Reigstad med å legge Oslo og hjemmekontoret bak seg og bli Norden-korrespondent. Fra tidligere har han avslørt overfor medier24 at han har sommerhus i Danmark, så vi forventer en investering i klippekort på Helsingborg – Helsingør-fergen.

Vi gratulerer alle vinnerne!

Ps. Har du tips til Ukas Beste? Send til meninger@medier24.no.

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS