Bamsegutts advokat Leif Strøm, NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk, og NRKs distriktsdirektør Marius Lillelien under Debatten med Fredrik Solvang

Fredrik Solvang: – Vær så snill, vi må besinne oss på sosiale medier

Programlederen mener NRK-journalist Tore Strømøy blir utsatt for en heksejakt, og ber folk roe ned.

Publisert

Tirsdag kveld var temaet for Debatten NRKs dokumentarserie «Ingen elsker Bamsegutt» som har fått sterk kritikk fra flere hold, blant annet fordi NRK ikke opplyste om en dom fra 1991.

I forordet til Debatten på podkast sier programleder Fredrik Solvang at det er noe av det mest ubehagelige han har gjort på veldig lang tid.

Solvangs kommentarer ble først omtalt av Journalisten.

– Det er fordi at denne saken med «Bamsegutt» involverer ikke bare en kollega jeg avholder veldig, nemlig Tore Strømøy og redaksjonen hans i Trondheim, men også mine egne sjefer som jeg er i nær kontakt med her på Marienlyst, sier han.

– Det har vært vanskelig og tungt.

Han mener det er både viktig og riktig av NRK å vise åpenhet, og at de tillater en debattredaksjon å behandle eget mediehus etter objektive nyhetskriterier.

Samtidig er han klar på én ting:

– Det er hevet over enhver tvil, sett i etterkant, at NRK burde opplyst om dommen.

Kaller det heksejakt

Solvang legger ikke skjul på at han setter Tore Strømøy høyt, og at han på generell basis liker journalistikken til Strømøy godt.

– I dette tilfellet håper jeg at når stormen har lagt seg, og ikke minst heksejakten Tore Strømøy blir utsatt for nå, at det er mulig å se at motivet denne gangen, som alltid, er edelt, og at han har et helt oppriktig og hjertefullt engasjement for å løfte de som ikke har en stemme, sier programlederen.

– Når det er sagt; det er begått feil, og det er de NRK må svare for.

Kommer med oppfordring

I etterordet sier han igjen at han gruet seg, og sier at han har en rar følelse i etterkant av Debatten-sendingen.

– Jeg tror ikke at jeg kunne vært mindre konkret i spørsmålene mine til NRK, Per Arne (Kalbakk) og Marius (Lillelien) enn jeg faktisk var, sier han.

Solvang forteller også at saken ikke er avsluttet fra NRKs side, og at det er noen svar de ikke kan gi, som gjør vondt.

– Det vet jeg gjelder alle involverte i NRK, og det er aller vondest at det har gått utover «Bamsegutt», familien hans og de seks ofrene, sier han.

Til slutt kommer han med en oppfordring.

– Vær så snill, vi må besinne oss på sosiale medier, fordi det kan gå på livet løs.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS