Henrik Ingebrigtsen på pressekonferanse i Oslo rådhus, dagen før Diamond League, Bislett Games.

Snakket om forholdet til faren i podkast - nå redigerer VGTV Ingebrigtsen-episoden

VGTV fjernet mandag en podkast-episode med Henrik Ingebrigtsen, melder Dagbladet,

Publisert Sist oppdatert

Mandag fjernet VGTV en episode av Schibsted-podkasten «Hvordan har du det, mann?», kort tid etter at den var publisert.

Det skriver Dagbladet.

Redaktør i VGTV, Rolf Sønstelie, bekrefter dette overfor Aller-avisen. Han forteller at Ingebrigtsen kontaktet dem etter at episoden var ute.

- Hans opplevelse er at forutsetningene for intervjuet er brutt. Det har vi valgt å lytte til, særlig i en podkast som denne, som handler om menn og følelser. Derfor klipper vi ut sekvensen som handler om forholdet til faren, sier Sønstelie til Dagbladet.

Ifølge VGTV-sjefen skal ett av premissene for intervjuet være at Henrik Ingebrigtsen ikke skulle snakket om forholdet og trenerbruddet til faren, Gjert Ingebrigtsen.

Episoden ligger nå ute igjen på PodMe.

Til Medier24 utdyper Sønstelie hvorfor de klippet vekk en del av podkasten:

– Det er denne delen av podkasten han opplever som et brudd med forutsetningene. Derfor har vi klippet bort denne sekvensen, og avpublisert nyhetssaken på VG som handlet om dette. Vi har redegjort for endringene i VGs rettelogg som ligger åpent på vg.no, og vi har tatt rettelsen inn på slutten av den redigerte episoden, forklarer han.

– Hvor vanlig er at dere redigerer i podkaster/sitater etter at det er publisert?

– Det er på ingen måte vanlig, fordi premissene er tydeliggjort. Men med denne episoden kom det først i etterkant frem at vi hadde ulike opplevelser hvordan det ble.

Sønstelie forklarer videre at VGTV sin policy er at premissene skal være avklart i forkant og at VGTV og gjestene skal ha en felles forståelse før de går i studio og innhold publiseres.

– Da får vi ikke slike problemstillinger, kommenterer han.

Powered by Labrador CMS