Marte Lundgaard slutter i TV 2.

Marte Lundgaard forlater TV 2

Programlederen på TV 2 Nyheter har bestemt seg for å ta sluttpakke etter 16 år i kanalen.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har flere TV 2-profiler meldt at de tar sluttpakke og forlater kanalen. 

Fredag melder TV 2 at også Marte Lundgaard tar sluttpakke og slutter i TV 2 etter 16 år.

Lundgaard har jobbet både som reporter, live-reporter og nyhetsanker. Hun har vært med på å bygge opp TV 2 Nyheter siden starten av TV 2 Nyhetskanalen i 2007.

– Det gjør vondt. De siste ukene har vært lange og jeg har gått mange runder med meg selv. Til slutt har jeg kommet frem til at det er riktig for meg å gå videre nå og søke nye utfordringer i arbeidslivet. Det er store omveltninger for TV 2 nå. Det er tøft. Men jeg er sikker på at de fantastisk dyktige kollegaene mine kommer til å sørge for et hardtslående TV 2 også etter dette. Satsing på nyheter er spesielt viktig i den urolige verden vi lever i, sier Lundgaard til TV 2.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække sier til TV 2 at det er trist at Lundgaard slutter i TV 2 Nyheter.

– Marte er en dyktig og kjent profil for våre seere på TV 2 Nyheter. Jeg synes det er trist at en god kollega forlater oss etter mange år i TV 2. Jeg ønsker henne lykke til videre, sier Solbrække.

I november ble det klart at TV 2 måtte gjøre omfattende kutt. Alle ansatte fikk tilbud om sluttpakke og de anslo at de måtte kutte staben med 45–50 personer.

Sluttpakkefristen går ut fredag 15. desember, men flere profiler har allerede varslet sin avgang.

Onsdag ble det kjent at Asbjørn Øyhovden og Elin Ludvigsen føyer seg inn i rekken av TV 2-profiler som slutter i forbindelse med mediehusets økonomiske kuttrunde og nedbemanning

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvinner også fra kanalen, etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun starter på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

I forrige måned ble det også kjent at journalist Elin Sørsdahl også har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS