Den redigerte versjonen av VGTV-roastingen av Sophie Elise (til venstre) ble feig, mener Martin Lepperød.
Den redigerte versjonen av VGTV-roastingen av Sophie Elise (til venstre) ble feig, mener Martin Lepperød.

NRK-profil mener VGTV var feige i klipping av Sophie Elise-roast

Martin Lepperød kritiserer VGTV etter Rikets Roast. VGTV-redaktøren svarer at flere hensyn måtte tas, melder Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Komiker og NRK P3-programleder Martin Lepperød kritiserer VGTV for klippingen av Rikets Roast med Sophie Elise, melder Aftenposten.

Lepperød sier til avisen at han mener VGTV har vært feige og klippet vekk de drøyeste vitsene. 

– Det ser ut som de har hatt dårlig tid med klippejobben, og at de har vært feige denne runden her, sier han til Aftenposten.

Lepperød var selv en av komikerne som var hanket inn for å roaste Sophie Elise på Sentrum Scene i Oslo. Seansen er nå mulig å se for abonnenter av VG+.

VGTV-redaktør Rolf Sønstelie svarer til Aftenposten at de måtte klippe i noe, siden seansen på to timer skulle bli til én time program. 

Det var flere hensyn som videre ble tatt - også presseetiske. 

– Vi sitter med redaktøransvaret og skal følge Vær varsom-plakaten og VGs etiske retningslinjer. Etiske vurderinger handler både om konkrete ting som sies, og om helheten, sier Sønstelie til Aftenposten.

Roasting innebærer at vedkommende blir harselert og spøket med - på både syrlig og kjærlig vis - fra scenen av en rekke komikere. 

Fenomenet er kanskje mest kjent fra den amerikanske serien Comedy Central Roast, som har gått siden 2003. 

Sophie Elise selv forventet at komikere ville få nok å ta av.

– Jeg har blitt roastet daglig i media eller kommentarfelt i over 10 år, så dette kommer vel til å bli som en helt vanlig dag, sa hun til VG da programmet ble lansert.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS