TV 2 sjef Olav Sandnes og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen
TV 2 sjef Olav Sandnes og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

TV 2-sjefen tjener nesten tre ganger så mye som NRK-sjefen: – Det er mye penger

Årets skattelister viser at Olav Sandnes har doblet inntekten sin i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen kom skattelistene for 2020 og Medier24 har satt sammen en oversikt over inntekt, skatt og formue til en rekke medieledere.

Den viser at TV 2-sjef Olav Sandnes har økt sin alminnelige inntekt fra 5,9 millioner kroner til 9,2 millioner. Det er en økning på 56 prosent.

– Stigningen skyldes i all hovedsak en konkret bonusutbetaling som følge av at jeg sitter i Egmonts øverste konsernledelse. Det skyldes ikke TV 2 lønn og økningen der er i tråd med de justeringer som er ellers i TV 2 for lønn og bonus, sier Sandnes til Medier24.

Til sammenligning har kringkastingssjefen en alminnelig inntekt på 3,5 millioner kroner, og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, har en inntekt på 6,5 millioner.

Sandnes er enig i at summen er høy.

– Det er mye penger, det er jeg helt enig i. Det var en engangsutbetaling som kom i 2020, og den skjedde egentlig før korona kom.

TV 2-sjefen henviser til styreleder i TV 2, Hans Carstensen, for ytterligere kommentarer om selskapets kompensasjonsordninger.

Sandnes må likevel se seg slått av Rolv Erik Ryssdal, CEO i Adevinta, som har en alminnelig inntekt på 16,7 millioner kroner.

TV 2 har, i likhet med NRK, status som allmennkringkaster. Det betyr at kanalen kan få 135 millioner kroner av staten for å utføre allmennkringkasteroppdraget, som blant annet stiller krav til innholdet kanalen sender.

Powered by Labrador CMS