Tesla-gründer Elon Musks besøk i Stavanger fikk stor medieomtale.
Tesla-gründer Elon Musks besøk i Stavanger fikk stor medieomtale.

SKRÅBLIKK:

I min ungdom var ONS en forkortelse for «one night stand»

«Over en tredjedel av mediesakene fra konferansen handlet om Elon Musk. Her er Ukas beste kose-saker fra ONS», skriver Marius Thorkildsen.

Publisert

Olje og Energi NGOen Offshore Northern Seas arrangerte denne uken en konferanse i Stavanger under samme navn.

Konferansens hovedattraksjon var Tesla-gründer Elon Musk, og det er ingen underdrivelse å si at norsk presse synes det var ganske så stas.

En opptelling fra uken som har gått viser at norske medier har produsert 71 saker om ONS 2022. Av disse er over en tredjedel om Elon Musk. Jeg vet ikke med dere, men er ikke det.. litt mye?

Uansett, jeg har funnet frem mine favoritt-saker fra uken som har gått.

1) VI MØTTE ELON MUSK!

Musk var ikke spesielt tilgjengelig for pressen under sitt norgesbesøk. Imidlertid var det andre heldige nordmenn som fikk audiens. Dette var selvsagt nok til at vi kunne bli servert saker om andres møte med Elon Musk, såkalt passiv Musk.

Her er E24s sak kanskje den beste. E24s journalister møter forlegger Erling Kagge, Bellona-leder Frederic Hauge og investor Christian Eidem rett etter deres møte med Elon Musk. Alt i saken oser eufori og forelskelse.

Illustrasjonsbildet til saken viser tre menn som smiler fra øre til øre etter å ha drukket øl med Musk, og sitatene til Frederic Hauge tyder på han kunne tenke seg å gjøre det igjen så fort som mulig.

«– Vi greide å fikse noe øl, så det var veldig hyggelig. Vi pratet mest skit, om fotball og andre guttegreier, sier Hauge.»

«– Elon er det vi ikke er – et geni»

2) JEG MØTTE ELON MUSK PT 2!

Det er imidlertid ikke bare forleggere og miljøforkjempere som fikk æren av å møte Musk. Også en ydmyk statsminister kan ende opp med audiens hvis han spiller kortene sine riktig. Heldigvis for Norge spilte Jonas Gahr Støre kortene sine til perfeksjon, og han kunne derfor innkassere en lunsj.

Støre fremsto kanskje ikke like bergtatt som trioen Hauge, Kagge og Eidem, men han var likevel imponert på sin egen måte. Til NTB sier Støre at Musk er en viktig mann for Norge å lytte til.

– Han tar jo hele denne fornybar-satsingen videre til nye næringer. Det er viktig for Norge å lytte til, sier han videre.

Det var imidlertid ikke bare beundring Støre utfordret nemlig også Musk. Ifølge NTB presset statsministeren teknologen på «hva han synes er den største utfordringen rundt det å få fortgang i slike prosesser».

– Hans svar på det er at vi må få raskere behandling av søknader på bygging av infrastruktur innen fornybar energi. Det er jeg enig i.

Svaret på hvordan man får fortgang var altså å behandle søknader.. raskere. Det er jo vanskelig å være uenig i det.

3. Hvordan unngå å late som man gjør noe

Det var imidlertid ikke bare Musk-saker fra ONS. Det strategiske kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen var også til stede på konferansen. Her arrangerte de en debatt om bærekraftskommunikasjon.

I et intervju med KOM24 kunne leder i byrået, Jan-Erik Larsen, avsløre at byrået har sin egen sjupunktsplan for å unngå grønnvasking.

– Denne bruker vi ikke bare inn mot energibransjen, men også andre bransjer. Det er fullt mulig å unngå at bærekraftskommunikasjon blir grønnvasking, men det krever god innsikt i den enkelte bransje og det enkelte selskap, for å sikre at kommunikasjonen gjenspeiler realiteten, sier han.

Jeg er litt usikker på om man trenger syv punkter for å unngå grønnvasking. Ideelt sett trenger man bare ett punkt, nemlig å sikre at du ikke bare kommuniserer at du er opptatt av bærekraft men faktisk gjøre bærekraftige ting.

Vi får dobbeltsjekke med Elon Musk for å være sikre!

ONS-bonus:

Det er mulig dette bare er gøy for meg, men jeg er vokst opp med at ONS betyr noe helt annet enn Offshore Northern Seas. I min ungdom så var ONS en forkortelse for one night stand. Dette bekreftes også av Urban dictionary.

Med dette i bakhodet, her er mine favoritt-overskrifter fra uken som har gått:

Erna Solberg - ONS er nesten for stort for Stavanger (Stavanger Aftenblad)
Stavanger har kanskje aldri vært en ONS-by.

ONS: Politiet visste at brannalarmen skulle utløses (Stavanger Aftenblad)
Hater når dét skjer.

Se ONS på fem minutter (Stavanger Aftenblad)
Alt trengs kanskje ikke kommenteres?

Mimir kom for seint - slapp ikke inn i ONS-salen (Sandesposten)
Hater når dét skjer pt 2

Færre leier ut boligen sin til ONS
Det forstår jeg veldig godt!

Gratulerer til ons og alle vinnere!

———————————————-

Dette er en kommentar, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS