Cathrine Fossum har vært en mye brukt programleder og nyhetsanker i TV 2 de siste årene. Nå sier hun opp sin faste jobb i mediehuset.

Cathrine Fossum slutter i TV 2 Nyheter - blir frilanser

Programleder-profilen slutter formelt i nyhetsredaksjonen, men fortsetter i TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Programleder, journalist og nyhetsanker Cathrine Fossum sier opp sin faste jobb i TV 2 Nyheter, melder TV 2.

Fossum slutter imidlertid ikke i TV 2, men vil nå bli knyttet til mediehuset som frilanser - og vil jobbe for TV 2s Program og publiseringsavdeling.

– Jeg er utrolig glad i TV 2 som en arbeidsplass, men heldigvis kan jeg fortsatt kalle det for min arbeidplass. Bare litt på en annen måte. Jeg gleder meg veldig til å utvikle meg videre som programleder, sier Fossum til TV 2.

Hun vil blant annet fortsette å jobbe med programmet Sommerhytta, samt andre prosjekter.

– Dette gleder jeg meg til, og jeg er utrolig motivert for nye oppgaver, sier Fossum.

Hun begynte i TV 2 Nyheter i 2006, men sluttet i TV 2 i forrige kuttrunde i 2016 for å bli kommunikasjonssjef i Rema 1000. Hun var imidlertid tilbake i TV 2 allerede i 2017.

Flere TV 2-profiler har sluttet i mediehuset i forbindelse med mediehusets økonomiske kuttrunde og nedbemanning

I forrige uke ble det kjent at journalistene Asbjørn Øyhovden, Marte Lundgaard, Robert Henriksen og Elin Ludvigsen føyer seg inn i rekken av TV 2-profiler som forlater redaksjonen.

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvinner også fra kanalen, etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun starter på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

I forrige måned ble det også kjent at journalist Elin Sørsdahl også har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS