TV 2-profilen Fredrik Græsvik har snart hatt sin siste dag i kanalen.

Fredrik Græsvik slutter i TV 2

Det melder mediehuset selv torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag melder TV 2 at Fredrik Græsvik slutter i kanalen han har vært en del av i flere tiår.

– De andre som har tatt sluttpakke har jo sagt at det har vært som et kjærlighetsforhold er over. At de får en sorg. For meg har det vært et over 30 år langt forhold som tar slutt. Vi flytter i alle fall fra hverandre, TV 2 og jeg, sier han til egen arbeidsgiver.

Græsvik har siste arbeidsdag 31. desember. Til TV 2 forteller han at et managementbyrå har signert ham.

– Jeg har lyst til å prøve noe annet. Jeg har mange prosjekter på gang allerede. Jeg skriver en bok og jeg har et podkastprosjekt. Jeg er i full jobb i det øyeblikket jeg går ut døra. Nå er jeg også friere til å holde foredrag for bedrifter og lignende. Det har allerede vært ganske mange som har tatt kontakt og booket meg til dette.

Græsvik går dermed inn i rekken av flere profiler som slutter i TV 2 den siste tiden. Mediehuset står midt i en kuttrunde, og skal spare inn rundt 400 millioner kroner.

Tidligere er det blitt kjent at podkasten som Græsvik har med kollega Kadafi Zaman blir lagt ned.

Podkasten var et prøveprosjekt, ifølge ham selv.

– Det er ikke noe dramatikk i det. Den hadde vi lagt ned uansett, sa Græsvik til Medier24 i november.

Det er nå flere TV 2-profiler som har sluttet i mediehuset i forbindelse med mediehusets økonomiske kuttrunde og nedbemanning

I forrige uke ble det kjent at journalistene Cathrine FossumAsbjørn ØyhovdenMarte LundgaardRobert Henriksen og Elin Ludvigsen føyer seg inn i rekken av TV 2-profiler som forlater redaksjonen.

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvinner også fra kanalen, etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun starter på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

I forrige måned ble det også kjent at journalist Elin Sørsdahl også har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS