Vibeke Fürst Haugen, Olav T. Sandnes og Kristin Skogen Lund

TV 2 øker resultatet med over 100 millioner 

TV 2-konsernet endte fjoråret med et driftsresultat på 186 millioner kroner. 

Publisert Sist oppdatert

TV 2- konsernet økte omsetningen 700 millioner kroner i fjor, fra 6,6 milliarder kroner til 7,3 milliarder. Det melder mediehuset selv i en pressemelding.

Driftsresultatet endte på 186 millioner kroner, opp fra 79 millioner kroner året før.

— Jeg er først og fremst stolt av alle som har stått på i TV 2 det siste året. Sammen har vi levert et solid 2023, et år med krevende kostnadskutt og omstilling, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2.

– Endringene vi har foretatt er i tråd med strategien vår, de skal sikre TV 2s slagkraft og styrke oss for fremtidens utfordringer, legger han til. 

TV 2 viser til at som følge av generelle prisstigninger, en svak krone, et tøffere reklamemarkedet og bortfall av momsfritaket, satte de i høst i gang med kostnadskudd. Kuttrunden skulle redusere kostnadene med rundt 400 millioner kroner.

Mediehuset måtte samlet sett klare seg med rundt 120 årsverk mindre. For TV 2 Nyheter betød det et kutt på 21 årsverk, og i praksis 12 stillinger

Flere profiler forlot mediehuset. Deriblant Fredrik GræsvikCathrine FossumAsbjørn ØyhovdenMarte LundgaardRobert Henriksen og Elin Ludvigsen

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvant etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun startet på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

Sandnes er spesielt fornøyd med veksten på TV 2 Play. 

Ved utgangen av 2023 hadde ca. 1,8 millioner husholdninger i Norge tilgang til TV 2 Play, enten direkte eller gjennom sin TV-distributør. 

— TV 2 og våre folk skjønte tidlig hvor viktig denne satsingen var, og det betaler seg nå. Våre resultater i 2023 er også et bevis på at kvalitetsjournalistikk, sport og underholdning fortsetter å samle seere over hele landet, sier Sandnes, som i 2023 signerte avtalen om allmennkringkasteroppdraget for en ny periode. 

TV 2-konsernet omfatter TV 2 Gruppen AS, TV 2 AS, Vimond Media Solutions AS, RiksTV AS, Aventia Media AS, Screen Story AS, TV 2 Invest AS, Broom.no AS, TV 2 Skole AS, Wolftech Broadcast Solutions AS, og Electric Friends AS.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS