Bilde av Christer Hellen i TV 2-studio.
Christer Hellen har jobbet i TV 2 i 16 år. På nyåret er det slutt for denne gang.

Slutter i TV 2 etter 16 år 

Produsent Christer Hellen føyer seg inn i rekken av rutinerte TV 2-ansatte som tar sluttpakke. 

Publisert Sist oppdatert

Produsent Christer Hellen slutter i TV 2 etter 16 år i mediehuset.

Han har bestemt seg for å ta sluttpakke, og føyer seg dermed inn i rekken av erfarne TV 2-folk som nå går ut dørene. 

Hellen annonserte nyheten internt fredag. 

Han begynte i TV 2 høsten 2007, og spilte en viktig rolle i oppbyggingen av TV 2 Nyhetskanalen- i dag kalt TV 2 Nyheter. 

– Det har vært et privilegium å få være med på oppstarten av TV 2 Nyhetskanalen. I starten var dette en liten nisjekanal der vi fikk lov til å leke oss med ulike konsepter, sier Hellen til Medier24.

– Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe fram konsepter med dyktige folk som Yama Wolasmal, Linn Wiik, Yvonne Fondenes og Elin Ludvigsen, fortsetter han.

Hellen blir værende i TV 2 til våren 2024.

 – Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre etter at jeg forlater TV 2, men jeg har heldigvis litt tid på meg til å finne ut av det, sier han. 

Hellen er enig med TV 2-kollega Fredrik Græsvik, som er bekymret for medienes utvikling.

– Det er vemodig å innse at økonomien i kommersielle TV-kanaler i Norge er sterkt presset og jeg deler Fredriks bekymring for konsekvensene av svekkede redaksjonelle nyhetsmedier. Vi kan ikke ta vårt åpne demokrati for gitt og da er en bred konsensus om fakta en forutsetning, sier han.

Hellen har vært ansatt i TV 2s produksjonsavdeling, men har primært jobbet for nyhetsredaksjonen. 

Det er nå flere TV 2-profiler som har sluttet i mediehuset i forbindelse med mediehusets økonomiske kuttrunde og nedbemanning

Foruten nevnte Fredrik Græsvik - som annonserte sin exit torsdag - ble det i forrige uke kjent at journalistene Cathrine FossumAsbjørn ØyhovdenMarte LundgaardRobert Henriksen og Elin Ludvigsen alle forlater redaksjonen.

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvinner også fra kanalen, etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun starter på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

I forrige måned ble det også kjent at journalist Elin Sørsdahl også har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS