Nyhets- og aktualitetsredaktør Karianne Solbrække har nådd kuttmålene for sin redaksjon.

TV 2 Nyheter er i mål med nedbemanningen

Tolv ansatte slutter i redaksjonen, bekrefter nyhetsredaktøren overfor Kampanje.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 Nyheter er i mål med sine kutt, melder Kampanje.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække bekrefter at tolv ansatte har tatt sluttpakke eller gavepensjon.

– Det er delte følelser nå. Det vemodig å si takk for nå til gode kolleger samtidig som det er bra at vi har tatt vår del av nedbemanningen via frivillighet og gjennom sluttpakker på nyhetsområdet, sier Solbrække til Kampanje.

Hun innrømmet overfor Medier24 allerede i forrige måned at redaksjonen kom til å miste flere journalister som følge av kuttene.

Det var da allerede kjent at det var 21 årsverk som skulle kuttes, som ville bety at tolv ansatte måtte gå og ubesatte stillinger ikke vil fylles.

– Det er en krevende dag for en nyhetsredaktør å måtte fortelle om dette til kollegaer og medarbeidere. Det hadde vært rart om et slik kutt hadde ikke påvirket journalistikken vår, sa Solbrække den gang.

Nyheten kommer samme dag som TV 2-profil Fredrik Græsvik bekrefter at han forlater kanalen etter vel 30 år

Græsvik føyer seg inn i rekken av nyhetsprofiler som har sluttet i mediehuset i forbindelse med kuttrunden og nedbemanningen

I forrige uke ble det kjent at journalistene Cathrine FossumAsbjørn ØyhovdenMarte LundgaardRobert Henriksen og Elin Ludvigsen føyer seg inn i rekken av TV 2-profiler som forlater redaksjonen.

Programlederne Kjersti Bergesen og Øyvind Mund har også annonsert sin exit.

Journalist og programleder Linn Wiik forsvinner også fra kanalen, etter 13 år i nyhetsavdelingen. Hun starter på nyåret som programleder i NRK Nyhetsmorgen.

I forrige måned ble det også kjent at journalist Elin Sørsdahl også har takket ja til gavepensjon. Hun slutter først i september 2025.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS